Κόσμος

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 5,8 βαθμών έπληξε την ανατολική επαρχία της Δυτικής Παπούας στην Ινδονησία σήμερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο προκαλώντας πανικό στους νευρικούς κατοίκους, μία εβδομάδα αφού ένα τσουνάμι σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους δυτικότερα στο αρχιπέλαγος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ινδονησιακές αρχές εκτίμησαν ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και τόνισαν πως «έγινε πολύ αισθητός για αρκετά δευτερόλεπτα».   Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής. Η περιοχή αυτή της Παπούας είναι αραιοκατοικημένη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κάτω από τη γη, κοντά στην πόλη Μανοκουάρι, και το εστιακό βάθος εκτιμάται πως ήταν 55 χιλιόμετρα. Η ινδονησιακή μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει τσουνάμι.

Η κατάρρευση ενός τμήματος του κρατήρα του ηφαιστείου Άνακ Κρακατάου στη θάλασσα το Σάββατο προκάλεσε τσουνάμι ύψους περίπου πέντε μέτρων, το οποίο έπληξε απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές στο στενό Σούντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 430 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο