Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Δεκάδες τραυματίες

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Δεκάδες τραυματίες

Δεκάδες τραυματίες από τον μεγάλο σεισμό 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία. Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν προβλήματα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Ο σεισμός 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία ανατολικά του Kumamoto είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Σημειώθηκε στις 21:26 τοπική ώρα, οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη Tamana. Αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,2 Ρίχτερ αλλά αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 6,4 Ρίχτερ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Yoshihide Suga είπε πως πολλά κτίρια κατέρρευσαν χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. “Θα κάνουμε τα πάντα για να ομαλοποιήσουμε την κατάασταση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Shinzo Abe.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί 40 άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

“Χαρτιά, αρχεία, βάζα έπεφταν στο πάτωμα”, σημείωσε ο Kasumi Nakamura που εργάζεται στο χωριό Nishihara. Ο σεισμός κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ δεν σημειώθηκαν μετασεισμοί.

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό ακυρώθηκε η αρχική προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, ωστόσο αργότερα η ίδια υπηρεσία υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή.

Πηγή: Reuters, RT, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε