Κόσμος

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μιντανάο των Φιλιππίνων σήμερα, ανακοίνωσε το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ).

Ωστόσο ο σεισμός στης Φιλιππίνες έγινε σε πολύ μεγάλο βάθος, περίπου 630 χιλιομέτρων, κατά την αρχική εκτίμηση του GFZ.

Το σεισμολογικό ινστιτούτο των Φιλιππίνων ανέφερε πως ο σεισμός, που έγινε στα ανοικτά της χώρας και σε μεγάλο βάθος, δεν αναμένεται να προκαλέσει ζημιές, ωστόσο είναι πιθανές μετασεισμικές δονήσεις.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, περιοχή όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες κι η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Starlink
Δύο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι συζήτησαν την απόφαση για τον περιορισμό του Starlink «λίγο αφότου» η αλλαγή δημοσιοποιήθηκε, ενώ ο Μασκ φέρεται να είχε μιλήσει με τον Τραμπ πριν επιβάλει το «όριο ταχύτητας»
Τραμπ και Μασκ