Κόσμος

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Περού – Αισθητός στη Βολιβία

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών συγκλόνισε το Περού. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν θύματα. 

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός που έπληξε το Περού είναι της τάξης των 7.2 R, ενώ άλλα σεισμολογικά κέντρα δίνουν μεγέθη 6,9 ή 7 βαθμούς. 

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τυχόν τραυματισμοί. Ο σεισμός έγινε στις 7:02 π.μ. (τοπική ώρα) με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της πόλης Azangaro. Ήταν αρκετά βαθύς, καθώς το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 200 χιλιόμετρα.

Peru Seismos

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη γειτονική του Περού, Βολιβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Δύο νεκροί
Από τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει περίπου 30 επιθέσεις εναντίον σκαφών που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά, με απολογισμό περισσότερους από 110 νεκρούς σε Καραϊβική και Ειρηνικό
Το πλοίο που χτυπήθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό
Η εταιρεία Danone στη Γαλλία ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος μετά τους θανάτους δύο νεογνών
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
Η είσοδος των κεντρικών γραφείων της Danone στο Παρίσι