Κόσμος

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Περού – Αισθητός στη Βολιβία

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών συγκλόνισε το Περού. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν θύματα. 

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός που έπληξε το Περού είναι της τάξης των 7.2 R, ενώ άλλα σεισμολογικά κέντρα δίνουν μεγέθη 6,9 ή 7 βαθμούς. 

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τυχόν τραυματισμοί. Ο σεισμός έγινε στις 7:02 π.μ. (τοπική ώρα) με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της πόλης Azangaro. Ήταν αρκετά βαθύς, καθώς το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 200 χιλιόμετρα.

Peru Seismos

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη γειτονική του Περού, Βολιβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν: Αν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή για δασμούς, η Ευρώπη θα απαντήσει συντονισμένα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα που τόνισε ότι «συντονίζω μια κοινή απάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το θέμα»
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν
Πυροβολισμοί, αιματηρές συμπλοκές με τσεκούρια και τραυματίες στη Λάρνακα - Οι κινηματογραφικές σκηνές και το βίντεο ντοκουμέντο
Σκηνές Φαρ Ουεστ κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση στη Λάρνακα με ομάδα ατόμων να συγκρούεται με τσεκούρια ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί
Συμπλοκή