Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Σεισμός Ιταλία: Το ξενοδοχείο λίγες μέρες πριν γίνει τάφος – Φωτο ντοκουμέντο

Σεισμός Ιταλία: Το ξενοδοχείο λίγες μέρες πριν γίνει τάφος – Φωτο ντοκουμέντο

Πριν λίγες μέρες τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία. Το τοπίο έμοιαζε ειδυλλιακό. Το ξενοδοχείο Rigopiano, έξω από την Πεσκάρα έμοιαζε το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος το χιονισμένο βουνό Γκράν Σάσσο. Όλα αυτά πριν από τους συνεχόμενους σεισμούς και την φονική χιονοστιβάδα που μέχρι στιγμής έχει στερήσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Αγωνία για τους υπόλοιπους 26 ανθρώπους ανάμεσα τους και παιδια που είναι θαμμένοι κάτω από το χιόνι, καθώς χιονοστιβάδα “έλιωσε” το ξενοδοχείο έπειτα από τους πολλούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες (18-01-2017).

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

Μετά από προσπάθειες ωρών και αφού έσκαψαν με φτυάρια και κάθε άλλο πιθανό τρόπο, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο, κομμάτι του οποίου, σύμφωνα με τον έπαρχο της Πεσκάρα, από τον όγκο του χιονιού έχει μετακινηθεί κατά 10 μέτρα! Το πρωί της Πέμπτης (19-01-2017) ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός. Όμως οι φόβοι εκφράζονται δημόσια: μπορεί κανείς να μην έχει επιζήσει!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

«Φωνάζουμε και κανείς δεν απαντά» λένε οι διασώστες που κατάφεραν, με σκι, να φτάσουν στο σημείο και να επιχειρήσουν να βρουν επιζώντες. Το γεγονός πως δεν ακούν το παραμικρό ενισχύει τους φόβους πως κανείς δεν έχει επιζήσει.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο Rigopiano

«Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμών που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Δείτε εικόνες από την περιοχή και τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε