Κόσμος

Σεισμός με 8 νεκρούς στην Κίνα [vids]

Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη βορειοδυτική περιοχή της Κίνας, Σινζιάνγκ στις 5:58 π.μ. (τοπική ώρα, 00:58 ώρα Ελλάδας). Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς, 11 τραυματίες και εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές.

Η Υπηρεσία Σεισμών της Κίνας ανέφερε ότι ο σεισμός καταγράφηκε στην κομητεία Τασκοργκάν, της περιοχής Κασγκάρ κοντά στα σύνορα με Αφγανιστάν, Πακιστάν και Τατζικιστάν, και είχε εστιακό βάθος 8 χλμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 8 νεκροί ενώ υπάρχουν και 11 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Η περιοχή Σινζιάνγκ παρουσιάζει συχνή σεισμική δράση, χωρίς να προκαλούνται συνήθως μεγάλες ζημιές. Οι τοίχοι ορισμένων κτιρίων ράγισαν ή κατέρρευσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, news.xinhuanet.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 7
Επιστολή σε Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου: Ο Ερντογάν για χρόνια απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και το Ισραήλ
Με την επιστολή, οι νομοθέτες εγείρουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να τα θέσει στην περίπτωση που πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2