Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σεισμός στη Νέα Γουϊνέα: Τσουνάμι ήταν και (ευτυχώς δεν) πέρασε

Φωτό από earthquaketrack.com
Φωτό από earthquaketrack.com

Ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Παπούα – Νέα Γουϊνέα και συγκεκριμένα στην επαρχία Νέα Ιρλανδία. Εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι, αλλά ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα το ανησυχητικό.

Σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπάουλ, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ποικίλλουν οι εκτιμήσεις για το ακριβές μέγεθος του σεισμού, με κάποιες πληροφορίες να κάνουν λόγο και για 7,5 Ρίχτερ.

Όπως και να έχει, πρόκειται για έναν ισχυρότατο σεισμό και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς.

Σεισμός – Δείτε τώρα τι καταγράφουν LIVE οι σεισμογράφοι [εικόνες]

“Ορθάνοιχτο” το ενδεχόμενο τσουνάμι!

Έχουν παρατηρηθεί κύματα τσουνάμι,” δήλωνε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού (PTWC) προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο θαλάσσιων κυμάτων με ύψος από ένα έως τρία μέτρα πάνω από επίπεδο ύψους της παλίρροιας, σε μερικές περιοχές των ακτών της Παπούα Νέα Γουινέα.

Παρόλα αυτά, δύο και πλέον ώρες μετά το σεισμό, η απειλή από το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι έχει απομακρυνθεί, σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των χωρών της περιοχής, θα πρέπει να συνεχίσουν την παρακολούθηση του ύψους των κυμάτων της παράκτιας παλίρροιας.

“Επί τη βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η απειλή πρόκλησης ενός τσουνάμι από το σεισμό που έγινε, δεν υφίσταται πλέον,” ανέφερε χαρακτηριστικά το αναφερόμενο παραπάνω κέντρο έκδοσης προειδοποιήσεων.

Δείτε φωτογραφία από το επίκεντρο του σεισμού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε