Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία: Συγκλονιστικό βίντεο! Ηχούν οι σειρήνες για τσουνάμι!

Φωτο Twitter / @CodeClubNZ
Φωτο Twitter / @CodeClubNZ

Ο σεισμός που έπληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα (τοπική ώρα, 13:02 σήμερα ώρα Ελλάδας) την κεντρική Νέα Ζηλανδία προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε τη βορειοανατολική ακτή του Νότιου Νησιού.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Νέας Ζηλανδίας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους κατά μήκος ολόκληρης της ανατολικής ακτής της χώρας να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη, μετά τον ισχυρότατο σεισμό.

Η Άννα Κάιζερ, σεισμολόγος της GNS Science, ανακοίνωσε πως τσουνάμι ύψους ενός μέτρου καταγράφηκε στην περιφέρεια του Βόρειου Καντέρμπουρι στο Νότιο Νησί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό παρατηρητήριο USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Η σεισμολογική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας Geonet ανακοίνωσε πως το μέγεθός του ήταν 6,6 βαθμών.

Κάτοικοι στο Ουέλινγκτον είπαν πως έσπασαν υαλοπίνακες κτιρίων και έπεσαν στους δρόμους. Σειρά μετασεισμικών δονήσεων καταγράφηκε σ’ όλη τη χώρα, μερικές από τις οποίες είχαν μέγεθος έως 6,1 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Twitter καταγράφει τη στιγμή που ηχούν οι σειρήνες προειδοποίησης για το επερχόμενο τσουνάμι.

Δείτε το

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε