Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Αλβανία: Το δύσκολο έργο της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Αλβανία: Το δύσκολο έργο της ΕΜΑΚ
Φωτογραφία twitter @pyrosvestiki

Δυο ομάδες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν το δύσκολο έργο της έρευνας και διάσωσης εγκλωβισμένων στα ερείπια κτιρίων στην Αλβανία. Οι Έλληνες διασώστες έχουν ανασύρει δυο ανθρώπους ζωντανούς και άλλους επτά χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι ομάδες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ ήταν από τις πρώτες που έφτασαν στην Αλβανία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό της περασμένης Τρίτης.

Μέχρι στιγμής, στην πόλη Θουμάνε, που μαζί με το Δυρράχιο επλήγησαν περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό στην Αλβανία, οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν απεγκλωβίσει δυο ανθρώπους ζωντανούς και άλλους επτά, δυστυχώς, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην Αλβανία από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που άφησε πίσω του θάνατο και καταστροφή.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Θουμάνε, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανούς τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας 24χρονος άνδρας, ενώ ανέσυρε κι ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane, όπου έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια πέντε ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις