Κόσμος

Σεισμός στην Κρήτη: Έγινε αισθητός και στην Αίγυπτο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αισθητός και στην Αίγυπτο έγινε ο σημερινός σεισμός στην Κρήτη, φέρνοντας μάλιστα κατά σύμπτωση μνήμες από το μεγάλο σεισμό των 5,6 Ρίχτερ το 1992.

Ο σεισμός στην Αίγυπτο είχε συμβεί ακριβώς 29 χρόνια πριν, στις 12 Οκτωβρίου του 1992, προκαλώντας τότε τον θάνατο σε 541 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 6.522 άτομα, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς στη Χώρα του Νείλου.

Όπως ανέφερε και η «Αλ Αχράμ», σήμερα πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικών δικτύων αναφέρθηκαν στο σεισμό της Κρήτης, που έγινε αισθητός στη μεσογειακή πόλη Μάρσα Ματρούχ αλλά και το Κάιρο και την Γκίζα.

Μάλιστα, οι αναφορές αυτές έγιναν πριν ακόμη και την ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Αστρονομίας και Γεωφυσικής της Αιγύπτου, που έκανε λόγο για το σεισμό, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νότια της Κρήτης, σε απόσταση 314 χιλιομέτρων βόρεια των μεσογειακών ακτών της αιγυπτιακής επαρχίας Μάρσα Ματρούχ στις 11:24 π.μ.

Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Αίγυπτο λόγω του σεισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN