Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Ειδικά κατασκευασμένα πλοία θα στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους στο Χατάι

Σεισμός στην Τουρκία: Ειδικά κατασκευασμένα πλοία θα στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους στο Χατάι

Πέντε 24ωρα αφότου ο σεισμός στην Τουρκία άφησε πίσω του χάος και θάνατο. Μία εταιρεία θα στείλει δύο ειδικά κατασκευασμένα πλοία για να στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους της επαρχίας Χατάι που ισοπεδώθηκε από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου. 

O τρομερός σεισμός στην Τουρκία κατέστρεψε την νότια επαρχία Χατάι, που μετρά πάνω από 20.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους. Τώρα, η τουρκική ενεργειακή εταιρεία «Karadeniz Holding» ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο ειδικά κατασκευασμένα πλοία. 

Το κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 ανθρώπους.

«Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για να στείλει τα σωστικά πλοία Suheyla Sultan και Rauf Bey στην πόλη Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της επαρχίας Χατάι», αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει ότι αυτή θα είναι η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή της.

Τα πλοία αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα για αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, έχουν δωμάτια, ψυγεία, τηλεοράσεις και σύστημα θέρμανσης, ενώ παρέχουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης και σίτισης, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Επικεντρώσαμε όλη την ενέργειά μας σε αυτό το έργο για να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές. Στοχεύουμε να τους παράσχουμε ένα ασφαλές καταφύγιο το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο σεισμός άφησε πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους σε δέκα επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας με πολλούς από αυτούς να κοιμούνται σε σκηνές και σε αυτοκίνητα σε πολικές θερμοκρασίες.

Η «Karadeniz Holding» είναι γνωστή για τα 36 πλωτά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις