Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Γυναίκα από τη Συρία γέννησε λίγες ώρες μετά το φονικό χτύπημα των 7,8 Ρίχτερ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια γυναίκα γέννησε λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία και επηρέασε σφοδρά τις βορειοδυτικές περιοχές της Συρίας. Η Φάτμα Άχμαντ εγκατέλειψε το σπίτι της στο Χαλέπι με την οικογένειά της και μετά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Τώρα, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία, η Φάτμα Άχμαντ δηλώνει ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη διαδρομή προς το νοσοκομείο, αφού οι εικόνες θανάτου και καταστροφής θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη της.

«Εύχομαι ο Θεός να τον προσέχει, να του χαρίσει μια καλή ζωή και να μη μου τον στερήσει», λέει για το νεογέννητο αγοράκι της, τον Ναΐμ αλ-Ντιν Μαχμούντ, ο οποίος είναι και το 3ο παιδί της. «Φοβήθηκα πραγματικά πως θα τον έχανα», παραδέχεται.

fatmah ahmad syria seismos r

Ο κίνδυνος δεν είχε παρέλθει μετά τη γέννα. Οι συνεχείς μετασεισμοί σκορπούσαν τον τρόμο. Ύστερα από μια ισχυρή σεισμική δόνηση, γιατροί και νοσηλεύτριες εγκατέλειψαν τον όροφο της μαιευτικής κλινικής και βγήκαν στον δρόμο, ενώ η μητέρα έσφιγγε στην αγκαλιά της το μωράκι της. Οι γονείς της Φάτμα και τα άλλα δύο παιδιά της ήταν στο ισόγειο, ενώ ο σύζυγός της – που είναι στρατιωτικός – δεν ήταν στο πλευρό της.

«Τύλιξα το μωρό με μια κουβερτούλα και προσευχόμουν στον Θεό να μας προστατεύσει μέχρι να περάσει ο κίνδυνος και να κατέβουμε με ασφάλεια», λέει.

fatmah ahmad syria seismos r

Για λόγους ασφαλείας, η οικογένεια δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Παρότι το κτίριο δεν κατέρρευσε, δεν έχει γίνει έλεγχος για να κριθεί εάν είναι κατοικήσιμο ή όχι. Έτσι μένει προσωρινά σε μια σκηνή, σε έναν καταυλισμό για σεισμόπληκτους κοντά στο αεροδρόμιο.

Η Φάτμα στρώνει κουβέρτες στο πάτωμα για να ταΐσει τα τρία παιδιά της, προτού τα βάλει για ύπνο. Μπορεί να είναι ταλαιπωρημένη, αλλά το πρόσωπό της φωτίζεται από αισιοδοξία καθώς αγκαλιάζει τα αγγελούδια της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από τις επιθέσεις στο Κίεβο – 3 νεκροί και 600.000 κάτοικοι χωρίς ρεύμα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε 4 σταθμούς παραγωγής ενέργειας εντός και γύρω από το Κίεβο και 2 στο Χάρκοβο, μεταξύ άλλων στόχων
κιεβο
Βραζιλία: Αποσυναρμολόγησαν την πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου» στους καταρράκτες Ιγκουασού εξαιτίας του Ελ Νίνιο
Η απόφαση ελήφθη όταν η παροχή του ποταμού Ιγκουασού ξεπέρασε τα 12.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή ήταν περισσότερο από οκτώ φορές υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο
H πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Τα τηλεφωνήματα για να σώσει τη θέση της και τα μηνύματα που απέδωσε σε AI – Νέες αποκαλύψεις από την WSJ
Σύμφωνα με την «WSJ», η απερχόμενη πρέσβης των ΗΠΑ προσπαθούσε να υποβαθμίσει τα αρνητικά γι' αυτήν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και να κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9