Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Οι συγκλονιστικές εικόνες από την κατάρρευση πολυκατοικιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία μετά τον ισχυρότατο σεισμό 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα και τη Συρία και προκάλεσε μια ανείπωτη τραγωδία, είναι συγκλονιστικές.

Ο σεισμός χτύπησε με σφοδρότατο τρόπο την Τουρκία και τη Συρία σήμερα (6.2.2023) και προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, τον τραυματισμό χιλιάδων, ενώ τεράστιος είναι και ο αριθμός των κτιρίων που καταρρεύσει και έχουν παγιδεύσεις στα συντρίμμια τους χιλιάδες άτομα.

Οι εικόνες που έρχονται από τις περιοχές που χτύπησε ο σεισμός είναι συγκλονιστικές.

Σε δυο νέα βίντεο που ήρθαν στο φως φαίνεται η κατάρρευση δυο πολυκατοικιών σήμερα το πρωί στην πόλη της Τουρκίας, Σανλιούρφα.

Τα κτίρια καταρρέουν ξαφνικά σαν χάρτινοι πύργοι. Το συγκλονιστικό είναι ότι εκείνη τη στιγμή διακρίνεται κόσμος κοντά στα κτίρια αυτά, ενώ μπροστά υπάρχουν διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία χάνονται στο τεράστιο κύμα σκόνης που προκάλεσε η κατάρρευση.

https://twitter.com/journoturk/status/1622492657883795457?s=20&t=O8ZCK4ix2lyAm7DT_2ujxA

Κάθε ώρα που ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει, διότι υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα