Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια [Video]

Σεισμός στην Τουρκία: Βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια [Video]

Με το φως της ημέρας εμφανίστηκε και μία αχτίδα… ελπίδας στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, το βράδυ της Παρασκευής (24.01.2020).

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν συγκλονιστικές εικόνες από διασώσεις εγκλωβισμένων σε κτίρια, που έμειναν για περισσότερες από δέκα ώρες στα συντρίμμια.
Η αρχή έγινε με τη διάσωση μιας γυναίκας, της Γκιουλσούμ Ιντζέ, η οποία βρισκόταν στον πέμπτο όροφο κτιρίου στην περιοχή Μουσταφαπασά και απεγκλωβίστηκε ύστερα από 11 ώρες.

https://twitter.com/guncelmagazin1/status/1220951684194754560?s=20

Ακολούθησαν άλλες δύο διασώσεις, μία στο κέντρο του Ελαζίγ και μία στο Γκεζίν.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1220960415045341184?s=20

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1015 τραυματίστηκαν.
“Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Click4more: Θρήνος στα χαλάσματα! Συγκλονισμένη η Τουρκία από τον φονικό σεισμό – 20 νεκροί, 1015 τραυματίες

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ.
Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανέφερε ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

“Όλοι οι αρμόδιοι φορές έχουν λάβει μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Παρασκευή (24.1.2020) την ανατολική Τουρκία, δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, ο οποίος του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα του σεισμού και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Έπεφταν έπιπλα πάνω μας

«Ήταν τρομακτικό, τα έπιπλα έπεσαν πάνω μας. Τρέξαμε γρήγορα έξω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 47χρονος Μελαχάτ Τζαν, κάτοικος του Ελαζίγ.

Ο 68χρονος Ζεκέριγια Γκιουνές περιέγραψε ότι είδε ένα κτίριο να καταρρέει σε απόσταση 200 μέτρων από την οικία του, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει εάν ήταν κατοικημένο.

«Όλοι κατέβηκαν στους δρόμους, ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, πολύ τρομαχτικός» σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις