Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σεισμός στο Νεπάλ: Θρήνος για τους 157 νεκρούς – Στους 250 οι τραυματίες

Σεισμός στο Νεπάλ: Θρήνος για τους 157 νεκρούς – Στους 250 οι τραυματίες
Φωτογραφία: Reuters

Οι κάτοικοι στο δυτικό Νεπάλ θρηνούν τους 157 νεκρούς και ετοιμάζονται για την αποτέφρωση όσων χάθηκαν στον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, τον χειρότερο που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και οκτώ χρόνια, την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού τυχόν εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια κτιρίων. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 250.

Ο σεισμός, που έπληξε την περιοχή Τζάτζαρκοτ στο δυτικό Νεπάλ, είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο της χώρας, ενώ με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) εκτίμησε το μέγεθος του σε 5,6 βαθμούς.

Ήταν η φονικότερη σεισμική δόνηση στο Νεπάλ από το 2015, όταν περίπου 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυο σεισμούς στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Τότε ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν, με κόστος 6 δισεκ. δολαρίων για την οικονομία.

Μετά τον σεισμό της Παρασκευής, χιλιάδες κτίρια στην Τζάτζαρκοτ και τη γειτονική επαρχία Δυτικό Ρουκούμ κατέρρευσαν ή υπέστησαν ρωγμές, γεγονός που τα καθιστά ακατάλληλα για να κατοικηθούν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νεπάλ, Κουμπέρ Κανταγιάτ, δήλωσε ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να ψάχνουν για επιζώντες, παρέχοντας στη συνέχεια προμήθειες και βοήθεια στις σεισμόπληκτες οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις