Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεξιστικό… αμόκ από τον πρόεδρο του Μεξικού: Η δουλειά της γυναίκας είναι στο σπίτι

Σεξιστικό… αμόκ από τον πρόεδρο του Μεξικού: Η δουλειά της γυναίκας είναι στο σπίτι

Το κακό του πρόσωπο έδειξε ξανά ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ζήτησε από τις γυναίκες να γυρίσουν στον… παραδοσιακό τους ρόλο: να μένουν σπίτι! Πάλι καλά που δεν τους είπε να πάνε να πλύνουν κανένα πιάτο.

Και όχι μόνο να μείνουν σπίτι, αλλά να το κάνουν για να φροντίσουν τα πιο ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας ως μέσο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ο οποίος σαρώνει ζωές και στο Μεξικό.

 Click4more Μεξικό: 736 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

«Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τον ρόλο των γυναικών (…), όμως η παράδοση στο Μεξικό είναι ότι οι κόρες είναι αυτές που φροντίζουν κυρίως για τους γονείς τους. Εμείς οι άνδρες είμαστε πιο αποτραβηγμένοι», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 66χρονος πρόεδρος κατηγορείται ότι κάνει σεξιστικά σχόλια.

Την ώρα που οι οίκοι ευγηρίας στην Ευρώπη δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, οι ηλικιωμένοι στο Μεξικό ήταν σε καλύτερη κατάσταση χάρη στην παράδοση που θέλει να παραμένουν στα σπίτια τους και να τους φροντίζουν οι οικογένειές τους, επεσήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος, εξηγώντας ότι “η μεξικανική οικογένεια είναι ο πιο σημαντικός θεσμός κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα”.

«Μετάφραση των απαρχαιωμένων απόψεων του προέδρου: Οι άνδρες είναι πιο αποτραβηγμένοι, εννοεί πιο ανεύθυνοι. Οι κόρες φροντίζουν τους γονείς τους: αναφέρεται σε απλήρωτη εργασία. Η παράδοση σημαίνει σεξισμός”, απάντησε η Μάρθα Τάγκλε βουλευτής του Κόμματος Κίνηση Πολιτών στο Twitter.

Click4more Νεογέννητα τρίδυμα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό – Οι γονείς είναι αρνητικοί στον ιό

Φυσικά, οι δηλώσεις του τον έκαναν viral. Βασικά, το hashtag “σεξιστής AMLO” (σ.σ. από τα αρχικά του ονόματός του) είναι που έχουν γίνει έχει γίνει viral στο Μεξικό.

«Ο #AMLOΣεξιστής επιμένει να λέει στις γυναίκες να γίνουν “φροντιστές”, όμως του έχουμε νέα: είμαστε πολίτες και είμαστε φεμινίστριες που δεν θα ανεχθούν πλέον τον προεδρικό του μισογυνισμό», έγραψε στο Twitter η Κλαούντια Καστέλο.

Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν παίρνει στα σοβαρά την επικινδυνότητα της επιδημίας covid-19 και πιέζει να ανοίξει η οικονομία της χώρας.

Στο Μεξικό έχει καταγραφεί το έβδομο μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από τον κορονοϊό παγκοσμίως, με 25.069 νεκρούς και 202.951 κρούσματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις