Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ μεταφέρεται στη μικρή οθόνη

Σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
photo epa

Ένα σενάριο που έγραψε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και μεταφέρθηκε ποτέ στον κινηματογράφο, θα γίνει μια μίνι τηλεοπτική σειρά.

Το σενάριο του Κιούμπρικ αφορά την αληθινή ιστορία “God Fearing Man” (Ο Θεοσεβούμενος Άνθρωπος) και βασίζεται, σύμφωνα με το Variety, στην αυτοβιογραφία του Χέρμπερτ Έμερσον Γουίλσον.

Ενός πάστορα που έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους ληστές τραπεζών στην αμερικανική ιστορία, ο οποίος στο βιβλίο του “I Stole $16,000,000” το 1956 έγραψε για τις εγκληματικές του δραστηριότητες.

Ο Κιούμπρικ εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς της ιστορίας πολύ γρήγορα, το διάστημα που είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος Paths of Glory (Σταυροί στο Μέτωπο) του 1957. Ωστόσο, το σενάριο δεν έγινε ποτέ ταινία, καθώς ακολούθησαν τα φιλμ Σπάρτακος (1960) και Λολίτα (1962).

Για την παραγωγή της σειράς “God Fearing Man”, έχει ζητηθεί η βοήθεια του Φίλιπ Χομπς, ο οποίος εργάστηκε ως συμπαραγωγός με τον Κιούμπρικ στο φιλμ για το Βιετνάμ Full Metal Jacket (1987).

Η μίνι σειρά θα είναι παραγωγής της Media Musketeers, μιας νέας ευρωπαϊκής κινηματογραφικής εταιρείας που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο από πρώην στελέχη της Warner Bros. και της Apple, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της σειράς.

Το God Fearing Man δεν είναι το μοναδικό σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που δεν έγινε ταινία καθώς είχε εργαστεί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ για το Ολοκαύτωμα, το οποίο τελικά “πάγωσε” όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γύρισε την ταινία “Η Λίστα του Σίντλερ” (1993).

Ακόμη ο Κιούμπρικ άφησε πίσω του ένα μεγάλο αρχείο με σημειώσεις για το Ναπολέοντα καθώς και ένα σενάριο που τελικά δεν κινηματογραφήθηκε, με τον Σπίλμπεργκ να ανακοινώνει πέρσι πως θέλει να κάνει μια μίνι σειρά βασισμένη σε αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις