Κόσμος

Σερβία: 13 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι

Σοβαρό ατύχημα με σύγκρουση τρένων και 13 τραυματίες σημειώθηκε την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το το Βελιγράδι

Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν εμπορευματικού με επιβατικό τρένο καθώς κατά τις πρώτες ενδείξεις παραβιάστηκε κόκκινος σηματοδότης μέσα σε σήραγγα στο Βελιγράδι, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκόραν Βέσιτς.

«Δεκατρείς άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ανάμεσά τους ο μηχανοδηγός, ελέγκτρια και δυο επιβάτες — και οι τέσσερις διακομίστηκαν σε κέντρο επειγόντων περιστατικών», διευκρίνισε ο κ. Βέσιτς.

Οι «εννέα επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» καθώς δεν είχαν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος λίγο νωρίτερα έκανε λόγο για εννιά τραυματίες.

«Ήμασταν τυχεροί. Δεν είχαμε νεκρούς, αυτό είναι το πιο σημαντικό», συμπλήρωσε ο κ. Βέσιτς επιτόπου, περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βελιγραδίου, κοντά στη γέφυρα Πάντσεβο.

«Είκοσι πέντε πυροσβέστες με επτά οχήματα επιχείρησαν επιτόπου καθώς οι ομάδες άμεσης βοήθειας δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον τόπο της σύγκρουσης», ανέφερε ο υπουργός στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Σύμφωνα με τον υπουργό Βέσιτς ο επιβατικός συρμός έπεσε «στη μέση της σήραγγας» πάνω στον ακινητοποιημένο εμπορευματικό συρμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι