Κόσμος

Σερβία: Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού – Συνεχίζονται οι μαζικοί εμβολιασμοί

Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Σερβία, γεγονός που αποδίδεται από του ειδικούς στις χειμερινές διακοπές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.014 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 15 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου που προκαλεί ο ιός Sars-Cov 2. Το θετικό στοιχείο είναι ότι δεν παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 3.814 ασθενείς εκ των οποίων οι 129 είναι διασωληνωμένοι.

«Τρέχουν» τα εμβόλια στην Σερβία

Το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται ομαλά και από σήμερα ξεκίνησαν σε διακόσια κέντρα μαζικοί εμβολιασμοί με την δεύτερη δόση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm. Συνολικά 500,000 πολίτες της Σερβίας έκαναν την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου ενώ 80.000 περίπου εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια των Pfizer-Biontech και Sputnik-V. Παράλληλα συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί με τις νέες δόσεις διαφόρων εμβολίων για τον κορονοϊό που έφτασαν στη χώρα. Σήμερα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου έφτασε μία παρτίδα 50.000 εμβολίων της πρώτης δόσης του Sputnik-V ενώ ανάλογος αριθμός εμβολίων της δεύτερης δόσης θα φτάσει σε δεκαπέντε ημέρες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανήγγειλε επίσης, σε συνέντευξη Τύπου, την άφιξη, αύριο, μίας μεγάλης παρτίδας 500,000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm ενώ — όπως ανέφερε — μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα παραληφθούν 88,000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-Biontech και 125,000 δόσεις του εμβολίου της AstraZenecca.

Σημειώνεται ότι στην Σερβία όλοι οι πολίτες που θα εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό εφόσον ζητείται από την χώρα που επισκέπτονται

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ σε δήλωσή του στην δημόσια τηλεόραση ανέφερε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και εκτίμησε ότι η Σερβία θα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη η οποία μέχρι το καλοκαίρι θα θέσει τον ιό υπό έλεγχο δημιουργώντας συνθήκες γενικής ανοσίας στον πληθυσμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ ξεκινά απευθείας συνομιλίες με την Βηρυτό και τη Χεζμπολάχ – Η Ρωσία ζητά να συμπεριληφθεί και ο Λίβανος στην εκεχειρία – Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ
Το Ιράν δηλώνει πως δεν θα σταματήσει ο εμπλουτισμός ουρανίου και βάζει «φωτιά» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Η Τεχεράνη επιτρέπει ορισμένο αριθμό πλοίων να περνάνε τα Στενά του Ορμούζ
Νετανιάχου
Ο Ρόγκαν «καρφώνει» τον Τραμπ: Ξεκίνησε πόλεμο στο Ιράν για να θάψει τα αρχεία Επστάιν – Όπως ο Κλίντον με το σκάνδαλο Λεβίνσκι
«Τους δίνεις ένα νέο πρόβλημα να σκεφτούν» είπε ο podcaster - Αιχμές και για την ηλικία του: «Παίρνεις αποφάσεις για μωρά και παιδιά και για το μέλλον του κόσμου, ενώ σου ίσως μόνο 10 χρόνια»
Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Ρόγκαν