Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σερβία: Ο Βούτσιτς έπαιζε… σκάκι όσο τον “πολιορκούσαν” οι διαδηλωτές!

Σερβία: Ο Βούτσιτς έπαιζε… σκάκι όσο τον “πολιορκούσαν” οι διαδηλωτές!
Instagram / Buducnost Srbije

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατάφερε τελικά να αποχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο μετά την πολιορκία από διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς βγήκε από την κεντρική έξοδο του κτηρίου και καθώς κατευθύνονταν προς το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο χαιρετούσε και χαμογελούσε κάποιους διαδηλωτές οι οποίοι παρέμειναν έξω από το προεδρικό και τον αποδοκίμαζαν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Σερβίας κατά την διάρκεια που οι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο και τον κρατούσαν αποκλεισμένο μέσα, ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία, όπου φαίνεται να παίζει σκάκι με τον ΥΠ.ΕΣ. Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, με το σχόλιο: «Στιγμές χαλαρότητας πριν τον απογευματινό φόρτο εργασίας».

Στο μεταξύ οι διαδηλωτές με επικεφαλής τους ηγέτες του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS), αφού αποχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποίησαν πορεία προς την γενική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου, όπου κρατούνται εφτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν σήμερα, για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

U Predsedništvu kratak odmor pred poslepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvek pobeđuje nasilnike.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) στις

Μάλιστα ζήτησαν από την αστυνομία να αφεθούν οι ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες, δίνοντας μάλιστα διορία 24 ώρες για να ικανοποιηθεί αυτό τους αίτημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις