Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Σφαγή” για τη Μισέλ Ομπάμα που έγινε… Κλεοπάτρα [pics]

“Σφαγή” για τη Μισέλ Ομπάμα που έγινε… Κλεοπάτρα [pics]

Μια τοιχογραφία στην οποία η Μισέλ Ομπάμα εμφανίζεται ως Κλεοπάτρα, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο Σικάγο έχει ανάψει… “φωτιές”.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες, όταν έκανε την “εμφάνισή” της η Μισέλ Ομπάμα – Κλεοπάτρα στον τοίχο εκτός κτιρίου στη γειτονιά του Σικάγο όπου πριν από σχεδόν 50 χρόνια γεννήθηκε η μέχρι πριν από μερικούς μήνες Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Την τοιχογραφία ζωγράφισε ο Κρις Ντέβινς αλλά η Τζελίλα Μέσφιν, μια νεαρή φοιτήτρια από το Ρόουντ Άιλαντ δεν άργησε να διεκδικήσει την “πατρότητά” της, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτιάξει με γραφικά τη Μισέλ – Κλεοπάτρα και είχε ανεβάσει τη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο instagram.

Η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει, με τον Ντέβινς να κατηγορείται πως αντέγραψε τη Μέσφιν και παρουσίασε το έργο ως δικό του. Από τους πρώτους που εξαπέλυσαν τις κατηγορίες ήταν η ίδια η νεαρή φοιτήτρια.

Και αυτή τη φορά το έκανε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. «Πώς μπορεί κανείς να κλέψει το έργο τέχνης κάποιου… τη σκληρή δουλειά κάποιου και να ισχυρίζεται ότι είναι δική του. Πώς μπορεί να πει κανείς δημοσίως ότι το σχεδίασε μόνος του…είναι τόσο αποθαρρυντικό και αποκαρδιωτικό σε τόσα επίπεδα», έγραψε.

 

How can you just steal someone’s artwork… someone’s hard work and claim it like it’s yours… how can you go on record and say you designed this… this is so disheartening and so disrespectful on so many levels… like this man seriously created a gofundme page, raised money and did this… it’s one thing to share or even profit from someone’s work but to claim it as yours is just wrong! Thank you to those who DM and messaged me to let me know what was going on @dnainfochi you guys should take this article down because this man stole this. I wouldn’t mind if he had given me credit or said he took the design from another artist but saying you designed it is just wrong! The man is a teacher for God’s sake and said he was doing this to create positivity for his students and community… but he didn’t think that stealing a young girl’s artwork and making a profit out of it does more damage than good.

A post shared by G???? (@thick_east_african_girl) on

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Ντέβινς αρνήθηκε πως έκλεψε το έργο της Μέσφιν, υποστήριξε πως δεν ήξερε ποια είναι μέχρι την περασμένη εβδομάδα όταν ξέσπασε ο σάλος και πως έμαθε για τη δουλειά της όταν κάποιος του είπε πως τον κατηγορεί για “κλοπή”.

«Της απέδωσα τα εύσημα αμέσως. Ανέλαβα την ευθύνη και θα συνεχίσω να το κάνω αρκεί τα παιδιά να έχουν μια τοιχογραφία για να θαυμάζουν» είπε ο Ντέβινς, που παραδέχτηκε ότι η ιδέα για την τοιχογραφία του ήρθε από μία φωτογραφία που είδε στο ίντερνετ χωρίς να γνωρίζει από που προήλθε.

Στις 25 Απριλίου, λίγο αφού είχε τελειώσει την τοιχογραφία και είχε προκληθεί όλος ο ντόρος, ο Ντέβινς ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μια δήλωση στην οποία αναφέρει πως η εικόνα δημιουργήθηκε από το σχέδιο της Μέσφιν και τις ικανότητές του στην τοιχογραφία, πως δεν πήρε λεφτά με βάση το σχέδιο της νεαρής φοιτήτριας αλλά με βάση ένα κοινωνικό μήνυμα ευθύνης για τις μαύρες γυναίκες. «Δέχτηκε την χείρα φιλίας και συνεργασίας που της έτεινα. Κυρίες μου, συνεχίστηκε τον αγώνα, γίνετε όσα μπορείτε να είστε» έγραψε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε