Κόσμος

Σφαγή σε χωριό της Μπουργκίνα Φάσο: «Πολλές δεκάδες» νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Δράμα χωρίς τέλος στη Μπουργκίνα Φάσο από τις συνεχείς επιθέσεις τζιχαντιστών σε χωριά. Τουλάχιστον «20 με 30» νεκροί σε επίθεση που έγινε τη Δευτέρα (03.05.2021).

«Πολλές δεκάδες» άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που φαίνεται ότι διέπραξαν τζιχαντιστές στο Κοντιέλ, μια κοινότητα της επαρχίας Κομαντζάρι, της ανατολικής Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μια από τις πηγές είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεγάλος αριθμός ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση στο Κοντιέλ το πρωί. Ένα τοπικό στέλεχος των Εθελοντών για την Άμυνα της Πατρίδας (VDP), μιας ομάδας πολιτών που μάχεται τους τζιχαντιστές στο πλευρό των δυνάμεων ασφαλείας, επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για «πολύ βαρύ απολογισμό» και για «τουλάχιστον 20-30 νεκρούς».

«Ο απολογισμός είναι προσωρινός, επειδή οι κάτοικοι έφυγαν από το χωριό», είπε από την πλευρά του ένα μέλος των VDP από την κοινότητα Φουτούρι. Και αυτός είπε ότι υπάρχουν «καμιά 30αριά νεκροί, άνδρες και γυναίκες» και περίπου 20 τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Η σφαγή αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί», υποστήριξε, επειδή πριν από αρκετές ημέρες «είχε σημάνει συναγερμός για την παρουσία τρομοκρατών» στην περιοχή. Ορισμένοι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει τους χωρικούς, τους οποίους κατηγορούν ότι τους καταγγέλλουν στις αρχές ή στους εθελοντές που πολεμούν εναντίον τους.

Σύμφωνα με το στέλεχος των VDP, η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί, όταν οι κάτοικοι ήταν ακόμη στα σπίτια τους. Δεκάδες άνδρες εισέβαλαν στην κοινότητα και πυρπόλησαν τα σπίτια, ενώ άλλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως τους πανικόβλητους κατοίκους.

Η επίθεση αυτή, μια από τις φονικότερες στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, σημειώνεται μία εβδομάδα μετά την ενέδρα ενόπλων εναντίον μιας μικτής ομάδας κατά της λαθροθηρίας, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Ευρωπαίοι – δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι και ένας Ιρλανδός οικολόγος.

Η Μπουρκίνα Φάσο, μια φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής, βρίσκεται έχει γίνει στόχος τζιχαντιστικών επιθέσεων από το 2015, όπως και οι γειτονικές της χώρες, το Μαλί και ο Νίγηρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Μουσουλμάνος φοιτητής από το Πακιστάν ο ένας δράστης του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - Η στιγμή που Αυστραλός πολίτης τον αφοπλίζει
O 24χρονος Ναβίτ Άκραμ είναι από τη Λαχόρη του Πακιστάν, μουσουλμάνος και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Central Queensland στο Σίδνεϊ, στο Πανεπιστήμιο Hamdard στο Ισλαμαμπάντ και στο Ινστιτούτο Al Murad
Η αστυνομία αποκλείει μια περιοχή στην παραλία Bondi μετά από αναφορά για πυροβολισμούς στο Σίδνεϊ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
40