Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Σφοδρές μάχες στη Συρία με 15 νεκρούς

Σφοδρές μάχες στη Συρία με 15 νεκρούς

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον σφοδρό βομβαρδισμό προπυργίων των ανταρτών γύρω από την Δαμασκό από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται σε πολλά μέτωπα σε όλη την Συρία.

Στις τοποθεσίες Χατζίρα, στη νότια Συρία, Χαμουρία, στη βορειοανατολική, και Χαράστα, επίσης στην βορειοανατολική Συρία, έπεσαν ρουκέτες και οβίδες όλμων.

Στην Δαμασκό, κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις συνοικίες Ασάλι, στο νότιο τμήμα, και Καμπούν, στο βορειοανατολικό. Οι βομβαρδισμοί αυτοί ακολουθήθηκαν από σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

Στην Χομς, στην κεντρική Συρία, η οποία είναι γνωστή και ως “πρωτεύουσα της επανάστασης”, μάχες διεξήχθησαν στην περιφέρεια των συνοικιών Χαλντιγέ και στην παλαιά πόλη της Χομς ανάμεσα στους Σύρους αντάρτες και στις τακτικές δυνάμεις, οι οποίες βομβάρδισαν τις περιοχές αυτές “σε μια νέα προσπάθεια για να ξαναπάρουν τον έλεγχό” τους, διευκρίνισε μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν κι άλλες συνοικίες της επαρχίας της Χομς, μεταξύ των οποίων η Μπάμπα Αμρ, η Χούλα και η Νταμπάα, όπως και συνοικίες της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και του Χαλεπιού, στο βορρά.
Στην επαρχία συνεχίζονται οι “φονικές” μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και τους αντάρτες.

Από την αδιάκοπη βία στην Συρία έχασαν χθες τη ζωή τους 178 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 62 ήταν άμαχοι, 66 αντάρτες και 50 στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εξέπεμψε σήμερα από την Βηρυτό σήμα κινδύνου όσον αφορά τον κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή λόγω της συριακής σύγκρουσης.
“Αν η συριακή σύγκρουση συνεχιστεί, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος έκρηξης στην Μέση Ανατολή και θα είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση σε ανθρωπιστικό και πολιτικό επίπεδο, όπως και σε επίπεδο ασφάλειας”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αντόνιο Γκουτέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

Έβαζαν 15χρονο σε τροχό και τον έκαιγαν με τσιγάρα – Συνέβη στη Συρία

 

Συρία: Στα χέρια ανταρτών 21 κυανόκρανοι – Διαβουλεύσεις για την απελευθέρωσή τους

 

Συρία: 40 νεκροί από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε