Κόσμος

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει μεγάλο μέρος της Ιταλίας

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει, τις τελευταίες ώρες, μεγάλο μέρος της ιταλικής χερσονήσου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισχυρές νεροποντές, με στρώματα πάγου που δημιούργησαν σειρά προβλημάτων στις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, σημειώθηκαν στις περιφέρειες της Λιγουρίας, Σαρδηνίας, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας.

Στην Ρώμη, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλοί κεντρικοί δρόμοι, όπως και ο χώρος μπροστά στο Κολοσσαίο. Σε κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Αιώνια Πόλη, όπως είναι οι οδοί Αππία και Φλαμίνια, σημειώθηκε πτώση δέντρων, εξαιτίας και του ισχυρού ανέμου. Οι πυροσβέστες, συνολικά, δέχθηκαν εκατόν σαράντα κλήσεις.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων σε πολλές περιοχές της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη. Στην βορειοανατολική περιφέρεια Τρεντίνο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, τέλος, έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χιονοστιβάδων.

ΠΗΓΗ; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη