Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

The shape of water: Ποια είναι η ταινία που σάρωσε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Τhe shape of water

Το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης (23.01.2018) ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2018, με την ταινία “The shape of Water” να συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της καλύτερης ταινίας.

Η ταινία “The shape of water” έχει υποψηφιότητες για Όσκαρ στις εξής κατηφορίες:

-Καλύτερη ταινία
-Σκηνοθεσία
-Α’ γυναικείος ρόλος
-Β’ ανδρικός ρόλος
-Β’ γυναικείος ρόλος
-Πρωτότυπο σενάριο
-Διεύθυνση φωτογραφίας
-Μοντάζ
-Ηχητικό μοντάζ
-Μίξη ήχου
-Καλλιτεχνική διεύθυνση
-Μουσική
-Κοστούμια

Μετά το “The shape of water”, ακολουθούν στις υποψηφιότητες οι «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» με 9 και η «Δουνκέρκη» με 7.

Μια… διαφορετική ιστορία αγάπης

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 απονεμήθηκε ο Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας. κατά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στην ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, για την ταινία του “The shape of water”.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» όπως το αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης.

“Τα παραμύθια είναι το τέλειο αντίδοτο εναντίον του κυνισμού, διότι αγγίζουν τα συναισθήματα”, είχε υπογραμμίσει ο σκηνοθέτης όταν παρουσίαζε την ταινία του στη Βενετία.

“Εάν παραμείνετε αυθεντικοί και πιστοί στα πιστεύω σας, σε όσα πραγματικά πιστεύετε- στην περίπτωσή μου στα τέρατα- θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε”, είχε δηλώσει ο ντελ Τόρο, μιλώντας στα αγγλικά, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια της προέδρου της κριτικής επιτροπής, την Αμερικανίδα ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ.

“Είμαι 52 ετών, ζυγίζω περισσότερα από 110 κιλά και έχω ήδη γυρίσει περισσότερες από 10 ταινίες”, είχε πει επίσης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει “κάτι διαφορετικό”.

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης, που ζει στις ΗΠΑ, αφιέρωσε την ταινία του σε όλους τους “Μεξικανούς και Λατινοαμερικανούς σκηνοθέτες που ονειρεύονται να κάνουν κάτι με τη μορφή παραβολής, όμως στους οποίους λένε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Είναι δυνατό”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις