Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σιατλ: Άναψε φωτιά για να ζεσταθεί και κάηκαν έργα Πικάσο, Γκόγια και Ρέμπραντ

Σιατλ: Άναψε φωτιά για να ζεσταθεί και κάηκαν έργα Πικάσο, Γκόγια και Ρέμπραντ
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Στάχτη έγιναν στο Σιάτλ έργα τέχνης αμύθητης αξίας, του Πικάσο, του Γκόγια και του Ρέμπραντ. Τα έργα σε χαρτί των μεγάλων ζωγράφων βρίσκονταν σε γκαλερί και σύμφωνα με την πυροσβεστική η αιτία ήταν το κρύο…

Τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ πλήττονται από ακραία κακοκαιρία. Στο Σιάτλ κάποιοι άναψαν φωτιά σε δρόμο πίσω από την γκαλερί, η φωτιά όμως εξαπλώθηκε στο τριώροφο κτίριο που βρίσκεται η γκαλερί και τα έργα του Πικάσο, του Ρέμπραντ και του Γκόγια καταστράφηκαν.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, είπε η διευθύντρια της Davidson Galleries, Ρεμπέκα ΜακΝτόλαντ στο CNN, πρόσθεσε όμως ότι πολλά έργα της συλλογής της γκαλερί υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ενώ είπε ακόμα ότι θα περάσουν εβδομάδες μέχρι να εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Η Davidson Galleries είναι γνωστή για την πώληση έργων σε χαρτί και είχε προγραμματίσει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της από την Pioneer Square του Σιάτλ σε έναν νέο χώρο στην κοντινή οδό 85 Yesler Way.

Κατά την προετοιμασία για τη μετακόμιση, πολλά πολύτιμα έργα είχαν μεταφερθεί από την αποθήκη σε άλλους χώρους με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις