Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σίδνεϊ: 15χρονος ο δράστης της επίθεσης σε ιερέα μέσα σε εκκλησία – Η στιγμή που τον αφοπλίζουν

Σίδνεϊ: 15χρονος ο δράστης της επίθεσης σε ιερέα μέσα σε εκκλησία – Η στιγμή που τον αφοπλίζουν

Σοκαρισμένη παραμένει η Αυστραλία από το νέο περιστατικό επίθεσης, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια κηρύγματος μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ με το περιστατικό να μεταδίδεται σε livestreaming.  Η επίθεση με μαχαίρι έγινε από έναν 15χρονο, ο οποίος και συνελήφθη.

Από την επίθεση με μαχαίρι στην εκκλησία στο Σίδνεϊ τραυματίστηκε ένας ιερέας όπως και κάποιοι άλλοι πιστοί που έσπευσαν για να τον προστατεύσουν.

Το 15χρονο αγόρι που συνελήφθη ήταν γνωστό στην αστυνομία και δεν πήγαινε συχνά στην εκκλησία. Μεταφέρθηκε μάλιστα σε «άγνωστη τοποθεσία».

Αμέσως μετά την επίθεση πολλοί πιστοί έπεσαν πάνω στον δράστη και τον αφόπλισαν. 
Δείτε τη στιγμή

 

Εντύπωση προκαλούν τα όσα είπε ο Charbel Saliba, αντιδήμαρχος του Fairfield City, ενός προαστίου του δυτικού Σίδνεϊ για τον ιερέα που δέχτηκε την επίθεση. Ενώ αιμορραγούσε, «έβαλε το χέρι του στον άνδρα που τον μαχαίρωσε και είπε κάτι σαν… «Είθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σε σώσει».

 

Μετά την επίθεση, ένα εξαγριωμένο πλήθος περίπου 2.000 ατόμων βρέθηκε έξω από την εκκλησία όπου ξέσπασαν σε επεισόδια με το πλήθος να ζητά να του παραδοθεί ο δράστης της επίθεσης.

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση με μαχαίρι σήμερα, σε έναν ασσυριακό ναό του Σίδνεϊ, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ.

Ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις