Κόσμος

Σίδνεϊ: Ομογενής περιγράφει στο newsit.gr τα όσα έζησε στο mall που έγινε το μακελειό – «Ακούσαμε ουρλιαχτά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον τρόμο που έζησε κατά την διάρκεια του μακελειού με τουλάχιστον 6 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, περιγράφει στο newsit.gr 50χρονη Ελληνίδα που μένει από μικρή στην πόλη της Αυστραλίας.

Η 50χρονη βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ τη στιγμή που ο δράστης του μακελειού μπήκε μέσα και με ένα μαχαίρι άρχισε να σκορπά το θάνατο. Μέχρι στιγμής οι αρχές αναφέρουν πως δεν προκύπτει σενάριο τρομοκρατίας.

«Εκείνη την ώρα ήμουν στο mall μαζί με την κόρη της κουμπαράς μου. Ακούσαμε ουρλιαχτά, ο κόσμος έτρεχε. Και φώναζαν ότι είναι κάποιος που μαχαιρώνει» λέει στο newsit.gr η κ. Τζένη και προσθέτει «δεν ξέραμε τότε αν ήταν ένας ή περισσότερα άτομα.

«Τρέχαμε. Μας έβαλαν να κρυφτούμε σε μία αποθήκη με παπούτσια. Την μικρή την έκρυψαν από την άλλη μεριά».

Tactical Response officers are seen inside Westfield Bondi Junction after multiple people were stabbed inside the eastern suburbs shopping centre in Sydney, Australia  April 13, 2024. AAP Image

Η 50χρονη συμπληρώνει ότι «μετά αρχίσαμε να ακούμε και πυροβολισμούς. Τελικά πρέπει να ήτανε από τους αστυνομικούς γιατί τον σκότωσαν, αλλά εμείς δεν το ξέραμε τότε. Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου τον ειδοποίησα ότι έγινε αυτό και ότι είμαι καλά. Δεν μπορούσε να πλησιάσει. Και λίγο πιο μετά, όταν ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, ήρθαν οι σεκιούριτι και μας έβγαλαν από την πίσω πόρτα. Είχα το αυτοκίνητό μου στο εμπορικό αλλά δεν με άφηναν να το πάρω γιατί εξέταζαν το ενδεχόμενο να είχε βάλει και βόμβα».

Όπως μας εξηγεί «η γειτονιά που είναι το mall είναι μία σχετικά πλούσια γειτονιά, όπου μένουν πολλοί Εβραίοι. Δεν ξέρω όμως αν έχει κάποια σχέση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οτμάν Γκαριντό: Ξεκίνησε στο Παρίσι η δίκη του Γάλλου τζιχαντιστή – Οι φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα πτώματα στο κινητό
Κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δημόσια εκτέλεση δύο Ιρανών το 2015 στη Συρία και ότι αποκεφάλισε ένα τρίτο θύμα σε χρόνο και τόπο που δεν έχουν προσδιοριστεί
Κομβόι μεταφοράς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ