Κόσμος

Σίδνεϊ: Τέσσερις τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι σε «οικογενειακό επεισόδιο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα νέο αιματηρό επεισόδιο έγινε σήμερα το πρωί (25.08.2024) στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία. 58χρονος φέρεται πως επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ένα 28χρονο αστυνομικό.

Η συγκεκριμένη επίθεση με μαχαίρι είναι μία από τις πολλές που συμβαίνουν φέτος στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Τον Απρίλιο 6 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 12 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Bondi του Σίδνεϊ.

Η αστυνομία σήμερα κατάφερε να συλλάβει έναν 58χρονο άνδρα που έφυγε τρέχοντας από το σημείο.

«Κανείς δεν σκοτώθηκε από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα περιστατικό “οικογενειακού χαρακτήρα” σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο όχημα σε προάστιο νότια του Σίδνεϊ», δήλωσε η αστυνομία στην ενημέρωσή της.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

astinomikos australia r

australia troxaio r

«Ο δράστης ήταν οπλισμένος με αμβλύ αντικείμενο που πιστεύουμε ότι έμοιαζε με χαρτοκόπτη», δήλωσε ο αρμόδιος αστυνομικός επιθεωρητής.

Εναέρια πλάνα της σκηνής από το Australian Broadcasting Corp έδειξαν δύο τρακαρισμένα αυτοκίνητα και την αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή με κορδέλες.

Το Σίδνεϊ φέτος έχει αντιμετωπίσει πολλές επιθέσεις με μαχαίρι, κάτι που έκανε την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να αυστηροποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Το κοινοβούλιο της πολιτείας ψήφισε νόμους τον Ιούνιο που δίνουν στην αστυνομία τη δυνατότητα να ελέγχει με ηλεκτρονικούς σαρωτές ανίχνευσης μετάλλων τους ανθρώπους χωρίς ένταλμα σε εμπορικά κέντρα, αθλητικούς χώρους και σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν επιστράτευσε τις Βερσαλλίες: Mεγαλοπρεπές δείπνο στον Τραμπ για να μην αποχωρήσει πρόωρα από τη G7
Ο Μακρόν ήθελε να αποφευχθούν τα περσινά, όταν ο αμερικανός πρόεδρος έφυγε άρον-άρον από τη σύνοδο G7 στον Καναδά - Το πρόγραμμα και οι προηγούμενοι υψηλοί προσκεκλημένοι
Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Αποκάλυψη CNN: Αυτό είναι το πλήρες προσχέδιο της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν για το τέλος του πολέμου, τα 14 σημεία
Το μνημόνιο κατανόησης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί επίσημα, αλλά το CNN εξασφάλισε αντίγραφό του από Αμερικανό αξιωματούχο - Υπογραφές την Παρασκευή (19.06.2026) στην Ελβετία
Οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν 10
Απειλές Τραμπ στο Ιράν δύο μέρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας: Το μνημόνιο δεν είναι οριστικό – Αν δεν μου αρέσει θα ξαναρίξω βόμβες στα κεφάλια τους
Ο Τραμπ δήλωσε, ακόμη, ότι είχε συνομιλία με τον ηγέτη της Συρίας σχετικά με τις προσπάθειες καταπολέμησης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου
Ντόναλντ Τραμπ