Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Δήμος ακύρωσε γάμο και η αιτία ήταν… η αλλαγή φύλου!

αλλαγή φύλου
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Στη Σιγκαπούρη ένα ζευγάρι κατέθεσε αγωγή μετά την ακύρωση του γάμου του από τις δημοτικές αρχές με το αιτιολογικό ότι ο σύζυγος είχε κάνει αλλαγή φύλου ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους.

Προβαίνοντας στην ακύρωση του γάμου τον περασμένο χρόνο, οι δημοτικές αρχές της Σιγκαπούρης υποστήριξαν ότι εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης για αλλαγή φύλου στην οποία υποβλήθηκε ο σύζυγος, ο γάμος τους πλέον είναι μία ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Η οποία και είναι παράνομη στη νησιωτική χώρα.

Η αλλαγή φύλου και τα… προβλήματα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times, οι Φέιθ και Μπρους Βόλτα παντρεύτηκαν το 2015. Στη συνέχεια όμως ο Φαίηθ υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον η ταυτότητα έγραφε «θηλυκού γένους».

Έξι μήνες αργότερα η δημοτική αρχή κάλεσε το ζευγάρι για να το ενημερώσει ότι ακυρώθηκε ο γάμος του.

Απτόητο όμως εκείνο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου υπέβαλε έφεση απαιτώντας να καταχωρηθεί εκ νέου ο γάμος του στο δημοτολόγιο, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί αφιλοκερδώς τους ενάγοντες.

Η κοινωνία της Σιγκαπούρης είναι σύγχρονη από πολλές απόψεις, η στάση όμως απέναντι στην ομοφυλοφιλία παραμένει εξαιρετικά συντηρητική. Ο πρωθυπουργός Λι Χσιεν Λουνγκ έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη-κράτος δεν είναι έτοιμη ακόμα να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις