Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 9 Βρετανούς για γιορτή σε γιοτ την επομένη των Χριστουγέννων

Σιγκαπούρη: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 9 Βρετανούς για γιορτή σε γιοτ την επομένη των Χριστουγέννων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε 9 Βρετανούς στην Σιγκαπούρη, οι οποίοι κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές φυλάκισης για πάρτι που έκαναν σε γιοτ σε παραβίαση των υγειονομικών μέτρων που είχαν ληφθεί από τις αρχές για τον κορονοϊό, δήλωσαν στο AFP οι δικαστικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Εικόνες που δείχνουν τους Βρετανούς να κάνουν πάρτι με μαγιό και κόκκινους αγιοβασιλιάτικους σκούφους την επομένη των Χριστουγέννων σε γιοτ στην Σιγκαπούρη, προβλήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν την αγανάκτηση πολλών κατοίκων της χώρας.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα καθώς εκείνη την περίοδο επιτρεπόταν η συνάθροιση το μέγιστο πέντε ανθρώπων για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία της COVID-19.

Στην Σιγκαπούρη, που είναι γνωστή για την πολύ αυστηρή της νομοθεσία, στους παραβάτες μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 6.240 ευρώ) ακόμη και ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών γι’αυτού του είδους το αδίκημα.

Η λιμενική και ναυτιλιακή αρχή της Σιγκαπούρης ανέστειλε για 30 ημέρες την άδεια του σκάφους, το οποίο είχε νοικιάσει η ομάδα των Βρετανών.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, “ο αριθμός των επιβαινόντων ξεπερνούσε το όριο των 5 προσώπων που επιτρεπόταν εκείνη την περίοδο”, είχε ανακοινώσει η αρχή αυτή τον περασμένο μήνα.

Η Σιγκαπούρη, η οποία έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έχοντας καταγράψει περίπου 60.000 κρούσματα του ιού και 29 θανάτους από την COVID-19, έχει υιοθετήσει μια πολύ αυστηρή προσέγγιση απέναντι σε αυτούς που δεν σέβονται τους υγειονομικούς κανόνες.

Τον Ιούνιο απαγορεύτηκε σε 4 Βρετανούς να παραμείνουν στη Σιγκαπούρη έπειτα από βόλτα που έκαναν σε μπαρ, έξω από τις εγκαταστάσεις τους, κατά τη διάρκεια περιόδου λοκντάουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις