Κόσμος

Σικάγο: Μουσείο το σπίτι του Muddy Waters (pic)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σπίτι του Muddy Waters στο Σικάγο γλύτωσε την κατεδάφιση και, σε διάστημα δύο χρόνων θα έχει ανακαινιστεί σε μουσείο και πολιτιστικό κέντρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hyde Park Herald.

Στο Σικάγο ο Waters είχε αγοράσει το τούβλινο σπίτι – στο νούμερο 4339 S. Lake Park Ave, στη συνοικία North Kenwood – το 1954 και το χρησιμοποιούσε για τις δύο επόμενες δεκαετίες ως χώρο για πρόβες.

Πριν από επτά χρόνια, το Department of Buildings το χαρακτήρισε μη ασφαλές, αλλά πλέον ο κίνδυνος της κατεδάφισης είναι παρελθόν.

Η ευχάριστη εξέλιξη ήλθε μετά από δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων από το National Trust for Historic Preservation για τη μετατροπή του σε Muddy Waters MOJO Museum.

Επικεφαλής του πρότζεκτ είναι η Chandra Cooper, δισέγγονη του βραβευμένου με έξι Grammy θρύλου της blues. Πέραν των εκθεμάτων σχετικά με τον Waters και τη μουσική blues, το μουσείο θα φιλοξενεί μικρό χώρο εκδηλώσεων, στούντιο ηχογράφησης και κοινοτικό κήπο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι πράξεις του είναι ανόητες»: Το γραφείο του Νετανιάχου απαντά στον Μαμντάνι που σκέφτεται να τον συλλάβει στη Νέα Υόρκη
Το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε στις δηλώσεις του Ζοχράν Μαμντάνι ενόψει πιθανής επίσκεψης στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at the state memorial for Ze'ev Jabotinsky, at Mount Herzl Military Cemetery in Jerusalem, Tuesday, July 14, 2026. 8