Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σικελία: Ξέσπασαν φωτιές σε πολλές περιοχές – Οι φλόγες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Τράπανι

Σικελία: Ξέσπασαν φωτιές σε πολλές περιοχές – Οι φλόγες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Τράπανι
Σικελία - ΦΩΤΟ Αρχείου

Φωτιές σε πολλά σημεία της Σικελίας, κλειστό παρέμεινε το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι. Περίπου σαράντα τουρίστες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης.

Σοβαρά προβλήματα από τις φωτιές για τους κατοίκους της Σικελίας και τους τουρίστες την Κυριακή (27.08.2023). Κλειστό παρέμεινε για ώρες το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι. Δίπλα στους διαδρόμους απογείωσης ξέσπασε πυρκαγιά και μετά τη μεγάλη βοήθεια του ιταλικού στρατού στην κατάσβεση με τη χρήση των ελικοπτέρων του, ο αερολιμένας μπόρεσε αργά το βράδυ να ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Στην περιοχή Σκοπέλο, έξω από την πόλη Τράπανι, ξενοδοχείο απειλήθηκε από τις φλόγες και περίπου σαράντα τουρίστες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης.

Κοντά στο όρος Κόφανο, πάντα στη Σικελία, δεκάδες παραθεριστές προσπαθούν να απομακρυνθούν από περιοχή στην οποία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Προς το παρόν, στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρεί ένα ελικόπτερο, κάνοντας ρίψεις θαλασσινού νερού.

Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει έξι Canadair μαζί με δύο ελικόπτερα για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη της Σικελίας, Ρενάτο Σκιφάνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις