Κόσμος

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η σορός του δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δε θα τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στα στούντιο του ομίλου Μέντιασετ, έξω από το Μιλάνο.

Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών που θρηνούν για το θάνατο του Καβαλιέρε.

Η κηδεία του Καβαλιέρε θα γίνει κανονικά την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η ημέρα της κηδείας του, θα είναι ημέρα εθνικού πένθους.

Το κυβερνητικό διάταγμα προβλέπει επίσης ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας από σήμερα έως την Τετάρτη, ημέρα κηδείας του «Καβαλιέρε» που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

“Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε “δούλεψε για την ειρήνη”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό