Κόσμος

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ματέο Σαλβίνι ενώνουν τα κόμματά τους

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ματέο Σαλβίνι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις εκλογές στην Ιταλία το 2023, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, έκρινε ότι η ένωση των κομμάτων της ιταλικής δεξιάς θα σημάνει πως θα εργάζονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

Τόσο το Φόρτσα Ιτάλια όσο και η Λέγκα συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μάριο Ντράγκι.

Η ιδέα να συγχωνευθούν τα κόμματα άρχισε να συζητείται πιο έντονα στις αρχές του μήνα. Η Τζόρτζα Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η παράταξή της να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε τέτοιο νέο σχήμα. Τα Αδέλφια της Ιταλίας δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση του  Ντράγκι.

Κατά πρόσφατη δημοσκόπηση από το Istituto Ixè, τα τρία κόμματα θα συγκέντρωναν αθροιστικά το 47% των ψήφων εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναρριχητής στην Ταϊβάν «κόβει την ανάσα» - Σκαρφάλωσε ουρανοξύστη χωρίς σχοινί ασφαλείας σε 90 λεπτά
Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο Netflix ήταν κάπως ασυνήθιστη για τον Honnold, του οποίου οι αναρριχήσεις συνήθως πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και χωρίς κοινό
Ο Αμερικανός την στιγμή που έφτασε στην κορυφή του ουρανοξύστη
Πέθανε στα 26 της η γνωστή TikToker Μακένζι Πολ μετά από μάχη με τον καρκίνο - Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της
«Η Κένζι είναι τώρα στον παράδεισο», είπε ο Μπράντον και συνέχισε: «Εγωιστικά, εύχομαι να ήταν εδώ, μαζί μου, και θα μου πάρει όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να το ξεπεράσω»
Η TikToker Μακένζι Πολ
Στο εδώλιο η δράση της ICE μετά τις εκτελέσεις της Ρενέ Γκουντ και του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από πράκτορες στη Μινεάπολη
Δικαστής εξετάζει αγωγή της Πολιτείας για τον περιορισμό των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης μετά τους δύο νεκρούς και τις σφοδρές αντιδράσεις
Διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη