Κόσμος

Σκάνδαλο Pegasus: Ανησυχία στο Λουξεμβούργο για τις καταγγελίες για κατασκοπεία – Επιστολή ΥΠΕΞ στην NSO

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρή ανησυχία για τις καταγγελίες για κατασκοπεία εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, σε επιστολή που απέστειλε στους διευθυντές μονάδων στο Λουξεμβούργο της ισραηλινής εταιρείας NSO, η οποία έχει δημιουργήσει το λογισμικό Pegasus. Αντίγραφο της επιστολής έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν. 

Στην επιστολή ο Ζαν Άσελμπορν υπενθυμίζει στους διευθυντές της ισραηλινής εταιρείας NSO, η οποία έχει δημιουργήσει το λογισμικό Pegasus, τη σημασία της τήρησης των νόμων του Λουξεμβούργου και της προστασίας του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή. 

Η NSO έχει διάφορες μονάδες που έχουν καταχωρισθεί στο Λουξεμβούργο, όπως οι Q Cyber Technologies και Novalpina Capital Partners.

Η NSO ανακοίνωσε ότι το λογισμικό της Pegasus προορίζεται αποκλειστικά για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα