Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Απαγχονισμένος στο κελί του ο Μπρουνέλ που τον προμήθευε με ανήλικες

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Απαγχονισμένος στο κελί του ο Μπρουνέλ που τον προμήθευε με ανήλικες

Την μοίρα του Τζέφρι Έπσταϊν αποφάσισε να ακολουθήσει ο Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, ένας γάλλος ατζέντης μοντέλων που κατηγορείται ότι προμήθευε με ανήλικα μοντέλα τον Έπσταϊν, καθώς βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του σε γαλλική φυλακή.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισίου, ο Μπρουνέλ βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στη φυλακή Σαντ, όπου κρατείτο από τον Δεκέμβριο του 2020 για το σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Μπρουνέλ αυτοκτόνησε λίγο πριν τη δίκη του, όπως και ο Έπσταϊν, που είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Έπσταϊν χρηματοδότησε το πρακτορείο μοντέλων που ίδρυσε στις ΗΠΑ, καθώς εγκατέλειψε τη Γαλλία λόγω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και έκανε νέα αρχή στις ΗΠΑ.

Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Ντακάρ στη Σενεγάλη, λέγοντας στους αστυνομικούς πως πάει διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του, καθώς η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, που κατηγορούσε τον πρίγκιπα Άντριου ότι τη βίασε όσο ήταν ανήλικη, είχε επίσης σεξουαλικές επαφές με τον Μπρουνέλ.

Ο Μπρουνέλ λειτουργούσε το πρακτορείο μοντέλων ως βιτρίνα για το κύκλωμα σωματεμπορίας του Επστάιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις