Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Στο φως πάνω 170 ονόματα προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Στο φως πάνω 170 ονόματα προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Έρχονται αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Τζέφρι Επστάιν, καθώς με το νέο έτος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν ονόματα προσώπων που είχαν εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρκετοί «συνεργάτες» του Τζέφρι Επστάιν θα κατονομαστούν για το σκάνδαλο στα δικαστικά έγγραφα που πρόκειται να δημοσιευτούν τις πρώτες ημέρες του 2024.  

«Τα ονόματα των συνεργατών και των θυμάτων του Αμερικανού επιχειρηματία, Τζέφρι Έπσταϊν, θα δοθούν στη δημοσιότητα το 2024», γράφει η εφημερίδα Metro.

Όσοι εμπλέκονται στα σεξουαλικά όργια στα οποία είχε κεντρικό ρόλο ο αυτόχειρας Τζέφρι Έπσταϊν πρόκειται να εκτεθούν στο πλαίσιο μιας τεράστιας αποσφράγισης που ο δικαστής διέταξε να θα πραγματοποιηθεί σε 14 ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι η αποκάλυψη θα γίνει την 1η Ιανουαρίου, αλλά επειδή είναι αργία, πιθανότατα να δημοσιοποιηθούν την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά μεταξύ των ονομάτων είναι ο φίλος του Πρίγκιπα Άντριου και γιος της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας ο οποίος φέρεται να χάιδεψε το στήθος μια ανήλικης στην έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες γύρω στα 177 πρόσωπα θα αναγνωριστούν σε εκατοντάδες φακέλους που θα ρίξουν νέο φως στην υπόθεση. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι μόνο μερικές από τα πρόσωπα τα οποία αναμένεται να κατονομαστούν, καθώς έχουν φωτογραφηθεί με φερόμενα θύματα του Έπσταϊν.

Να σημειωθεί ότι ο Τζέφρι Επστάιν έβαλε τέλος στη ζωή του τον Αύγουστο του 2019 σε φυλακή του Μανχάταν. Είχε κατηγορηθεί ότι παρέσυρε πολλά ανήλικα κορίτσια σε διάφορα σπίτια που είχε με το πρόσχημα ότι του έκαναν μασάζ και στη συνέχεια τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Στη φυλακή μάλιστα βρίσκεται η Μάξγουελ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, αφού καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 επειδή βοήθησε τον Έπσταιν να στρατολογήσει και να κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις