Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο – Γαλλίδα πρώην ευρωβουλευτής είχε προσλάβει εικονικά τον ανιψιό της

Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο – Γαλλίδα πρώην ευρωβουλευτής είχε προσλάβει εικονικά τον ανιψιό της

Πάνω που το Ευρωκοινοβούλιο είχε αρχίσει να ξεχνάει το σκάνδαλο που Qatar Gate που το κλυδώνισε για τα καλά, άλλη μια «παρανομία» – για άλλο λόγο όμως – ήρθε στο φως για να προκαλέσει νέους τριγμούς, καθώς πρώην ευρωβουλευτής της Γαλλίας κατηγορείται ότι είχε προσλάβει εικονικά τον ανηψιό της.

Η Γαλλίδα πρώην μέλος του ευρωκοινοβουλίου, Μισέλ Αγιότ Μαρί, καλείται να επιστρέψει 600.000 ευρώ για μισθούς που είχαν καταβληθεί στον ανιψιό της, ο οποίος φέρεται να είχε προσληφθεί εικονικά.

Η πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός στις κυβερνήσεις του Ζακ Σιράκ και του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, εμφάνιζε τον ανιψιό της ως κοινοβουλευτικό βοηθό της κατά την πενταετή θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αποκαλύπτει όμως, η γαλλική εφημερίδα Liberation επικαλούμενη έρευνα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απασχόληση του ανιψιού της Γαλλίδας πολιτικού στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν εικονική.

Έτσι, το Ευρωκοινοβούλιο θα ζητήσει την επιστροφή περίπου 600.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στους μισθούς που καταβλήθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Ιουλίου 2019.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις