Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκαρφάλωσε με βεντούζες σε ουρανοξύστη για να… δει τον Τραμπ! [pics, vids]

Σκαρφάλωσε με βεντούζες σε ουρανοξύστη για να… δει τον Τραμπ! [pics, vids]

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και το ότι ένας άνδρας αποφάσισε να σκαρφαλώσει στον Trump Tower της Νέας Υόρκης με μοναδικό σκοπό να δει από κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ και κυρίως πως ένας 20χρονος άνδρας είναι υποστηρικτής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο εγχείρημα έμεινε… μισό, αφού τον “μάζεψε” η αστυνομία.

Ο Πύργος του Ντόναλντ Τραμπ στο Μανχάταν βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν ένας νεαρός άνδρας αποφάσισε να σκαρφαλώσει στην πρόσοψη του επιβλητικού ουρανοξύστη. Επί τρεις ώρες και χρησιμοποιώντας βεντούζες και ιμάντες, ανέβαινε σιγά σιγά με στόχο να φτάσει στο προεκλογικό γραφείο του Τραμπ. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 21ο όροφο (από τους 58 που έχει το κτίριο).

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν για να παρακολουθήσουν κάτι που έμοιαζε περισσότερο βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ. Ένας 20χρονος άνδρας, το σακίδιό του, οι βεντούζες και οι ιμάντες του και οι έντρομοι αστυνομικοί να τον… ακολουθούν, αφαιρώντας ακόμη και τζάμια από τους υψηλότερους ορόφους για να τον αναγκάσουν να σταματήσει το επικίνδυνο εγχείρημα. Εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος και πολλές φορές άλλαξε πορεία για να τους αποφύγει. Τελικά, ο νεαρός από τη Βιρτζίνια, συνελήφθη και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Ο 20χρονος δεν ήθελε να βλάψει κανέναν αλλά να έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους κοντά στο κτίριο, που βρίσκεται σε περιοχή με μεγάλη κίνηση και τοποθέτησε μια φουσκωτή βάση στο δρόμο East 56th, μεταξύ των λεωφόρων Madison και Fifth. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων αλλά και ασθενοφόρα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Τρίτη (09.08.2016), ο νεαρός άντρας ανέφερε την αναρρίχηση σε μήνυμα που απηύθυνε στον Τραμπ. Φορούσε μαύρο φούτερ με κουκούλα και τα μακριά του μαλλιά σκέπαζαν τα μάτια του.

Αναφέρθηκε στον εαυτό του ως “ανεξάρτητος ερευνητής” που ζητά ιδιαίτερη συνάντηση με τον Τραμπ για να συζητήσει ένα σημαντικό θέμα, το οποίο δεν προσδιόρισε. “Ο λόγος που σκαρφάλωσα τον πύργο σου ήταν για να τραβήξω την προσοχή σου. Αν ο σκοπός μου δεν ήταν σημαντικός, δεν θα ρίσκαρα τη ζωή μου”, είπε στο βίντεο, και μετά ενθάρρυνε το ακροατήριό του να ψηφίσει τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε