Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

“Σκαθάρι” στα Ανάκτορα! Έγινε Σερ ο Ρίνγκο Σταρ [pics, vids]

Ρίνγκο Σταρ Ιππότης

Ο θρυλικός ντράμερ των Μπιτλς, Ρίνγκο Σταρ, γονάτισε μπροστά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και έγινε Ιππότης της Βασίλισσας. Πλέον, λοιπόν, δεν είναι… “Σκαθάρι” αλλά Σερ!

“Περιμένω να χρησιμοποιήσετε τον τίτλο μου”, είπε ο Ρίνγκο Σταρ στους δημοσιογράφους, αστειευόμενος, λίγο αφού ο… μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας τον αγγίξει στους ώμους με το σπαθί για να τον κάνει Ιππότη.

Ο Ρίνγκο συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπάρμπαρα Μπαχ στα Ανάκτορα. “Δεν ξέρω πώς να κάνω χρήση του τίτλου αυτού σωστά”, είπε την ώρα που έδειχνε το παράσημό του ο Σερ Ρίτσαρντ Στάρκι σε δημοσιογράφο του BBC μετά την τελετή, “αλλά περιμένω εσείς να κάνετε χρήση αυτού”.

Ο 77χρονος μουσικός από το Λίβερπουλ που τώρα ζει στο Λος Άντζελες τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική. Το όνομά του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Ο Ρίνγκο, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρίτσαρντ Στάρκι, έγινε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος όταν το 1962 αντικατέστησε τον ντράμερ Πιτ Μπεστ. Περιστασιακά ήταν αυτός που τραγουδούσε, κυρίως τα κομμάτια “Yellow Submarine” και “With a Little Help from my Friends”.

Δεν είναι ο μόνος… Ιππότης

Από το 1988 ο Σταρ ως “Σκαθάρι” ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2015 τιμήθηκε ξανά με τον ίδιο τίτλο για τη σόλο καριέρα του μετά τη διάλυση του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Ο Μακ Κάρτνεϊ χρίστηκε ιππότης πριν από 21 χρόνια και η χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε 53 χρόνια μετά τη βράβευση των Beatles με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1965 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις