Κόσμος

Σκληραίνει τη στάση του ο Μακρόν απέναντι στους μετανάστες

Έναν πιο "σκληρό" τόνο απέναντι στους μετανάστες είχε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για την παρουσίαση πολιτικών που στόχο έχουν να κατευνάσουν τις κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

«Στο τέλος, ένα έθνος κρατείται ενωμένο στη βάση των ορίων του, των συνόρων του», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πιστεύει σθεναρά το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, αλλά «για να υποδέχεσαι ανθρώπους χρειάζεται να έχεις ένα σπίτι».

Παράλληλα είπε ότι επιθυμεί μια ετήσια συζήτηση με θέμα την μετανάστευση στο γαλλικό κοινοβούλιο και υποσχέθηκε να δώσει μάχη στην Ευρώπη για καλύτερη συνεργασία στην μετανάστευση και στον έλεγχο των συνόρων.

Αναφερόμενος στον κοσμικό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους, τόνισε ότι το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η εκκοσμίκευση, αλλά ένας σεχταρισμός που έχει παρεισφρήσει σε κάποιες περιοχές – σε μια αναφορά του στο πολιτικό Ισλάμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS