Κόσμος

Σκληραίνει τη στάση του ο Μακρόν απέναντι στους μετανάστες

Έναν πιο "σκληρό" τόνο απέναντι στους μετανάστες είχε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για την παρουσίαση πολιτικών που στόχο έχουν να κατευνάσουν τις κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στο τέλος, ένα έθνος κρατείται ενωμένο στη βάση των ορίων του, των συνόρων του», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πιστεύει σθεναρά το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, αλλά «για να υποδέχεσαι ανθρώπους χρειάζεται να έχεις ένα σπίτι».

Παράλληλα είπε ότι επιθυμεί μια ετήσια συζήτηση με θέμα την μετανάστευση στο γαλλικό κοινοβούλιο και υποσχέθηκε να δώσει μάχη στην Ευρώπη για καλύτερη συνεργασία στην μετανάστευση και στον έλεγχο των συνόρων.

Αναφερόμενος στον κοσμικό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους, τόνισε ότι το πραγματικό ζήτημα δεν είναι η εκκοσμίκευση, αλλά ένας σεχταρισμός που έχει παρεισφρήσει σε κάποιες περιοχές – σε μια αναφορά του στο πολιτικό Ισλάμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία
Ο ρόλος των Κούσνερ και Γουίτκοφ - Η συμφωνία περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία και πετρελαιοπηγεία στο Καμερούν, διυλιστήρια στην Ευρώπη και βενζινάδικα στο Νιου Τζέρσεϊ
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία 5
Ανυποχώρητοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις για την παιδεία στη Γαλλία, ξανά στους δρόμους την Τρίτη - Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις
Στη Λα Σιοτά «ένας εκπαιδευτικός περιλούστηκε με βενζίνη οικειοθελώς και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα», σύμφωνα με τις αρχές
γαλλία