Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκληρό lockdown στο Λονδίνο! Στην κατηγορία 3

Σκληρό lockdown στο Λονδίνο! Στην κατηγορία 3

Πολύ σκληρό lockdown αποφασίστηκε στο Λονδίνο λίγες ημέρες μετά τις εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα. Το Λονδίνο μπήκε στο τρίτο επίπεδο περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, 10 εκατομμύρια Λονδρέζοι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα θα ζήσουνε σε καθεστώς πολύ σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ ο οποίος είπε ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μετά τα μεσάνυχτα.

«Την τελευταία εβδομάδα, έχουμε δει πολύ έντονες, εκθετικές αυξήσεις του ιού στο Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσεξ και του Χερτφορντσάιρ… Επομένως, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσεξ… και το νότιο Χερτφορντσάιρ… στην τρίτη βαθμίδα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού», είπε σήμερα ο Χάνκοκ, ενώπιον του κοινοβουλίου.«Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 00.01 τοπική ώρα, την Τετάρτη».

Τι σημαίνει αυτό;

Κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα και άλλες υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Παμπ, εστιατόρια, καφέ κλείνουν ξανά και θα μπορούν μόνο να δίνουν takeaway.

Ανοικτά παραμένουν καταστήματα και κομμωτήρια.

Δημόσιες συναθροίσεις επιτρέπονται αλλά μόνο για έξι άτομα.

Ακυρώνονται όλες οι ζωντανές εκδηλώσεις.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές που δεν είναι στην κατηγορία 3.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε σπίτια από διαφορετικά νοικοκυριά.

Οι εργαζόμενοι, εφόσον μπορούν, θα πρέπει να εργάζονται στο σπίτι και οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Οι κοινωνικές επαφές περιορίζονται, με την απαγόρευση να συναντάται κανείς με μέλη άλλων νοικοκυριών, περιλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων, με σπάνιες εξαιρέσεις.Σχολεία, καταστήματα και κέντρα αισθητικής και κομμωτικής μπορούν να λειτουργούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις