Κόσμος

Σκόπια: Τριγμοί στην αντιπολίτευση – Αλλαγή στάσης και διαρροές υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα

Φήμες που κυκλοφορούν στα Σκόπια λένε ότι βουλευτές του VMRO-DPMNE είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτεί η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το VMRO-DPMNE, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Χρίστιαν Μίτσκοσκι επιμένει στην ψήφο κατά συνείδηση, δεν δίνει γραμμή δηλαδή υπέρ του όχι και δηλώνει ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Την ίδια ώρα ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δηλώνει κατά της συμφωνίας και έτσι η κατάσταση περιπλέκεται για την μετά το δημοψήφισμα εξέλιξη στη γειτονική μας χώρα.
Τοπικά μέσα λένε ότι υπάρχουν βουλευτές του VMRO-DPMNE που είναι πρόθυμοι να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές, όμως αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν εν χορώ από βουλευτές του κόμματος…
Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και πολλά θα κριθούν για τη στάση του VMRO-DPMNE από τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ενημέρωσε το κοινοβούλιο για την ενίσχυση βρετανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και Κύπρο
Μετά τους εναγκαλισμούς Χριστοδουλίδη και Μακρόν στην Κύπρο και την απουσία του Βρετανού πρωθυπουργού, η Daily Mail έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «η αγκαλιά που ντρόπιασε τον Στάρμερ»
British Defence Secretary John Healey walks outside of Downing Street, in London, Britain, March 3, 2026. REUTERS/Toby Melville
Φον ντερ Λάιεν για πυρηνική ενέργεια: «Στρατηγικό σφάλμα η ΕΕ να γυρίσει την πλάτη σε μία αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και χαμηλών εκπομπών πηγή»
«Είμαστε μάρτυρες μίας παγκόσμιας επιστροφής στην πυρηνική ενέργεια. Και η Ευρώπη θέλει να συμμετάσχει σε αυτό», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν
European Commission President Ursula von der Leyen delivers a speech during the opening plenary session at the IAEA Nuclear Energy Summit in Paris, France, March 10, 2026. REUTERS/Abdul Saboor/Pool