Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκοπιανό: Κι εσείς Μακεδόνες… κι εμείς Μακεδόνες! [vid]

Σκοπιανό

Άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το Σκοπιανό παραχώρησε στον απεσταλμένο του Etv, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας.

Ο απεσταλμένος του Etv, Άρης Κουτσιούκης, ρώτησε τον Σκοπιανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ,  για “Μακεδόνες” και “Έλληνες”.

Θα αποκαλείτε τους πολίτες της χώρας σας με αυτόν τον όρο ή πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας“;

Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ για το Σκοπιανό

Ο Μίλε Μποσνιακόφκσι απάντησε: “Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το ερώτημα. Για την επίσημη κυβέρνηση στην Αθήνα και για την δική μας επίσημη κυβέρνηση. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα διαβατήριά μας αναφέρουμε υπηκοότητα, εθνικότητα.

Υπηκοότητα του κατόχου του διαβατηρίου. Επομένως αυτό που θα γράφεται σύμφωνα με την συμφωνία που υπογράψαμε θα είναι: «Μακεδόνας» / Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο άρθρο 7 συμφωνήσαμε από κοινού με την Δημοκρατία της Ελλάδας πώς και τι σημαίνει ο όρος «Μακεδόνας» για την Ελλάδα και τι σημαίνει «Μακεδόνας» για εμάς.

Η προοπτική ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται «Μακεδόνες» και ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό είναι 100% αποδεκτή από εμάς. Στο ίδιο άρθρο η επίσημη ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι υπάρχει μια χρονική στιγμή που ο όρος «Μακεδόνες» και «Μακεδονία» έγινε δεκτός για τον δικό μας πολιτισμό, που είναι τελείως διαφορετικός από τον δικό σας πολιτισμό. Και αυτό είναι ο πυρήνας αυτής της συμφωνίας”.

Δείτε το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις