Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε και τον αδερφό του! Τον δηλητηρίασαν γυναίκες πράκτορες!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε και τον αδερφό του! Τον δηλητηρίασαν γυναίκες πράκτορες!

Νεκρός στη Μαλαισία βρέθηκε ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικη κυβερνητική πηγή, δήλωσε στο Reuters πως ο Kim Jong-nam πιστεύεται ότι σκοτώθηκε τη Δευτέρα.  Φέρεται να δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες σε αεροδρόμιο στη Μαλαισία.

Το TV Chosun μετέδωσε πως δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας.

Οι μαλαισιανές αρχές δήλωσαν πως ένας άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο μετά την κατάρρευσή του στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

 

 

Ο Kim Jong-nam είχε διαφύγει στη Μαλαισία για να κρυφτεί μετά την εκτέλεση του θείου του Jang Song-thaek. Ο πρωτότοκος γιος του Kim Jong-il επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στο Μακάο όταν εκτελέστηκε και ο πατέρας του το 2011.

Θεωρούνταν ο πιο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από την αποτυχημένη του απόπειρα να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, το 2001, για να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ ήταν γνωστός ως υποστηρικτής της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην Βόρεια Κορέα και είχε δηλώσει σε ιαπωνική εφημερίδα ότι είναι αντίθετος με την κληρονομική διαδοχή στην εξουσία. Εάν η δολοφονία του επιβεβαιωθεί, θα είναι ο σηματικότερος θάνατος υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετά την εκτέλεση του θείου του Γιανγκ Σονγκ-Θεκ τον Δεκέμβριο 2013.

Πηγή: Dailymail, Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε