Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σκριπάλ: Ο ΟΑΧΟ “αδειάζει” τον… διεθυντή του – “Η ποσότητα δηλητηρίου ήταν χιλιοστά του γραμμαρίου”

Σκριπάλ: Ο ΟΑΧΟ “αδειάζει” τον… διεθυντή του – “Η ποσότητα δηλητηρίου ήταν χιλιοστά του γραμμαρίου”

“Άδειασμα” στον ίδιο τον… Γενικό του Διευθυντή κάνει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, σχετικά με την ποσότητα της νευροπαραλυτικής ουσίας, που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι για την δηλητηρίαση του Σρεγκέι Σκριπάλ

Ο Αχμέτ Ουζουμτσού σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The New York Times, είχε αναφέρει ότι για την δηλητηρίαση των Σκριπαλ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα 50-100 γραμμαρίων της δηλητηριώδους ουσίας.

Ωστόσο το γραφείο Τύπου του διεθνούς οργανισμού, με ανακοίνωσή του προσέθεσε πως «ενδεχομένως η ποσότητα έπρεπε να αναφέρεται σε χιλιοστά του γραμμαρίου».

Στην ίδια δήλωση αναφέρεται ότι «Παράλληλα, η ανάλυση των δειγμάτων που συγκέντρωσε επί τόπου ομάδα εμπειρογνωμόνων, έδειξε ότι η δεδομένη χημική ουσία ήταν καθαρή, ανθεκτική και σταθερή στις καιρικές συνθήκες».

Οι δηλώσεις του Ουζουμτσού προκάλεσαν την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που δήλωσε, δια στόματος της εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα ότι αν είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια ποσότητα , θα είχαν εξοντωθεί ολόκληρα τετράγωνα στην περιοχή του Σαλσμπερι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις