Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Σλοβακία: Αμέσως μετά τις εκλογές παίρνει πρόσθετα μέτρα για τη μετανάστευση με πρόσχημα τη… Χαμάς

Σλοβακία: Αμέσως μετά τις εκλογές παίρνει πρόσθετα μέτρα για τη μετανάστευση με πρόσχημα τη… Χαμάς

Η Σλοβακία φαίνεται πως γυρίζει για τα καλά σελίδα μετά τις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν νικητή τον φιλορώσο λαϊκιστή Ρόμπερτ Φίτσο.

Το πρώτο δείγμα γραφής αμέσως μετά τις εκλογές ήταν η ανακοίνωση πως η Σλοβακία μειώνει δραστικά την βοήθεια προς την Ουκρανία, κάνοντας μάλιστα «μέτωπο» με την Ουγγαρία του Όρμπαν και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Το δεύτερο δείγμα γραφής φαίνεται πως είναι το μεταναστευτικό για το οποίο «αξιοποιείται» ακόμη και η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η απάντηση του Ισραηλινού Στρατού που ακολούθησε στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Μάτους Σουτάι ‘Εστοκ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι κίνδυνοι όσον αφορά τη μετανάστευση και την ασφάλεια είναι ακόμη μεγαλύτεροι μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την απάντηση του Ισραήλ.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας θα αναπτύξει πρόσθετο προσωπικό και εξοπλισμό στα σύνορά της με την Ουγγαρία για τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης.

Η μετανάστευση ήταν επίσης ένα βασικό θέμα πριν από τις εκλογές της 30ής Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις