Κόσμος

Σλοβακία: Ο φιλορώσος λαϊκιστής Ρόμπερτ Φίτσο νέος πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνασπισμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα διόρισε σήμερα μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον λαϊκιστή Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το αριστερό κόμμα SMER-SSD του Φίτσο ήρθε πρώτο στις εκλογές της 30ής Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το κεντροαεριστερό HLAS και το εθνικιστικό, φιλορωσικό SNS.

«Θα δείτε μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική», είπε ο Φίτσο, ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν να τερματίσει τη στρατιωτική βοήθεια της χώρας του προς την Ουκρανία, ενώ είχε επικρίνει και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας