Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σμύρνη: 58 οι νεκροί από το σεισμό – Γέμισε σκηνές το ποδοσφαιρικό γήπεδο

Σμύρνη: 58 οι νεκροί από το σεισμό – Γέμισε σκηνές το ποδοσφαιρικό γήπεδο

Στους 58 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή την Παρασκευή (30.10.2020) ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε 58 συμπατριώτες μας», είπε ο Ερντογάν, από τη Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», πρόσθεσε, μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Παράλληλα το τοπικό ποδοσφαιρικό γήπεδο γέμισε σκηνές που θα φιλοξενήσουν προσωρινά τους σεισμόπληκτους.

Ανασύρθηκε ζωντανός 70χρονος μετά από 33 ώρες

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

O 70χρονος Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

20 κατεστραμμένα κτίρια

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης.

“Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν”, αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις